Dag 22 Nogmaals Kruger, internet en lekker eten

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Zuid Afrika

Na een lekkere nacht slapen en op een normale tijd opstaan is het een beetje behelpen onder de douche/bad. Ditmaal hebben we een bad met douchekop alleen moet je dat ding zelf vasthouden. Daarnaast hebben we geen douche gordijn oid dus lekker klooien en smeren! Zodra we het ontbijt op hebben gaan we naar de VVV om te kijken wat er in de buur te doen is. Opties zijn de mooie uitzichten over de bergen en dalen, de watervallen of Kruger. De eerste valt eigenlijk af omdat we deze mooie uitzichten dagelijks meekrijgen door het vele reizen, de tweede valt af omdat het hier erg droog is. De waterval is dan ook eigenlijk momenteel meer een watervalletje. Dus nogmaals Kruger om nog een poging te wagen de Luipaard te spotten. Een uurtje later staan we dan voor de poort van Kruger, 2 lasergun controles voorbij zonder bekeuring en toch bijna een half uur eerder dan de TomTom aangaf!

Vandaag zetten we alles op alles om de luipaard te spotten, de laatste van onze big five. We rijden de route waar we gisteren de leeuwen zagen en waar ook de luipaarden gespot waren. In deze omgeving is de afgelopen tijd leeuw en luipaard gespot dus voor ons de beste plek. Waar we ze gisteren zagen zitten ze nu niet dus rijden we verder. Iets verder staan misschien al 10 auto’s te kijken naar een boom. We sluiten aan en vragen waar men naar kijkt. Er blijkt een impala slachtoffer te zijn geworden van een luipaard. En laatstgenoemde is er ook gespot!

Wanneer we naar veel achteruit, vooruit verkeer eindelijk een stukje verder staan zien we inderdaad de impala hangen. Wij dachten dat ze niet heel hoog in de boom zouden zitten, toch heeft deze luipaard het gered om de impala op ongeveer meter te hangen!! Helaas ziet niemand de luipaard meer en ook wij niet.

We besluiten verder te gaan en na een Kudu worst van de braai te hebben verorberd gaan we weer verder. Het bord met de spot plekken van de dieren geeft aan dat we toch op de goede plek zaten te zoeken. Dus nogmaals overal langs maar helaas geen luipaard voor ons. Je moet gewoon veel geluk hebben, gisteren hadden we dat met de leeuwen maar ook deze zagen we allebei misschien maar 2 minuten en toen waren ze verdwenen. Je moet maar net die 2 minuten op het juiste plekje in het park zijn…(wat 395km lang en 60 breed is)

Wanneer we Kruger achter ons laten is het alweer 15:00 vandaag is het na twee iets mindere dagen weer wat beter. Zo’n 28 graden op het heetst van de dag. Onderweg terug naar Sabie komen we weer 2 lasergun controles tegen in 60 km zones. Gelukkig worden we van tevoren gewaarschuwd door tegenliggers en gaat alles goed.

Zodra we bij Hazyview komen gaan we even naar het winkelcentrum aldaar om eens te kijken of we iets van internet kunnen vinden. Onze B&B heeft wel een internet verbinding maar deze mogen we niet gebruiken met onze eigen laptop. Het blijkt op sommige plekken toch wel iets aparts een laptop… Wij wilden er eerst geen meenemen maar na de verhalen van mij Collega Geert Lip toch de dag voor vertrek nog even een mini laptop gekocht. En we moeten eerlijk zijn, helemaal super zo;n ding. We bekijken elke dag even onze foto’s en kunnen ons verhaaltje op de laptop bijhouden. Enige probleem dus het internet. I n et winkelcentrum komen we bij een internet café waar de beste man even een kabeltje tevoorschijn haalt en wij kunnen internetten. Eindelijk alles bijwerken! Na wat storing in het internet modem van het internet café (gewoon een simpel adsl modem/router) hebben we dan toch even weer onze foto’s en verhaaltjes bijgewerkt! Eindelijk! Ondertussen beseffen wij heel goed dat onze reis er bijna op zit. Aan de ene kant willen we nog lang niet weg, het s echt een fantastisch land dat Zuid Afrika. Maar aan de andere kant begint het reizen wel te vermoeien, de teller staat nu op 5250 km en ons weet ik veel hoeveelste slaap adres. Het slepen met de koffers en eigenlijk het leven vanuit de koffer is vermoeiend. Maar ook het eten zijn we eigenlijk wel zat, je kunt bijna niets bestellen zonder patat….en ook rijst is niet altijd geweldig. Wel zijn we altijd nog geweldig tevreden over alles wat we gedaan hebben en hebben we nergens het idee dat we iets gemist hebben. Op dit moment hebben we toch weer lekker gegeten in een leuk restaurantje en hebben we onze route voor morgen al gepland.

Morgen Pretoria een rit van ongeveer 4 uur over 360 km. Dus ontbijten, tanken en onderweg naar de laatste nacht Zuid-Afrika. Vanuit Pretoria is het vrijdag vervolgens nog 60 km naar Johannesburg. Hier gaan we alleen de auto inleveren en verder direct naar de luchthaven. Zo’n huurauto is toch fijn, ik moest er niet aan denken om met eigen auto door de struiken te rijden en al helemaal niet om met de onderkant van de auto tegen een heuveltje klem te rijden (wat ons vanochtend overkwam haha). Zoals de planning nu is vliegen we vrijdag om 19:30 richting Parijs waar we rond 6:05 aankomen. Vervolgens nog de vlucht naar Düsseldorf rond 7:20 om daar een dik uur later de auto op te zoeken en richting Ruinen te koersen!!

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.