Dag 1 schiphol en voor de eerste keer Gambia

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Gambia

De koffers zijn gepakt, liggen klaar bij Jos in de auto en wij doen nog even een kort slaapje om vervolgens om 3:45 richting schiphol te vertrekken.

Onderweg lekker rustig en zelfs op schiphol was het nog lekker rustig.

Op tijd de koffers ingeleverd en ingechecked, nog even een bak koffie bij StarBucks en wij zijn er klaar voor. Het boarden gaat ook snel en de douane controles leveren helemaal geen problemen op. Tijdens het boarden viel het Pippelien al op dat er 3 bestemmingen voor deze vlucht stonden, Las Palmas, Banjul en Kaap Verdie. Zoals we eerder eens hebben gehad naar Portugal ook nu een tussenlanding zonder dat we het van te voren wisten.

Doordat we verplicht waren comfortklas te vliegen hadden we voldoende ruimte en het is toch lekker dat je een beetje je benen kwijt kunt….

Zoals wij ons vorig jaar aanpassen (als Nederlanders eerst met een Duitse vlucht van Dusseldorf naar Amsterdam) zo lijkt het de Duitsers minder goed af te gaan. De Duitse mevrouw naast Pippelien snapt er niets van en mompelt (tegen zichzelf) vooral in het Duits. Ook het cabine personeel kan er maar weinig mee…

Dan de tussenstop, volgens mij dachten alle passagiers hetzelfde “Waarom??” de tussenstop was volgens de flight crew een technische stop van zo’n 3 kwartier, inclusief landen en opstijgen betekend dat zo’n 1,5 uur extra reistijd. In Las Palmas kwam er een nieuwe crew aan boord en werden we voorzien van extra brandstof (kon dat in Amsterdam niet?)

Eindelijk weer in de lucht, voor de passagiers naar kaap Verdie kwam er nog minimaal 1,30 aan vliegtijd bovenop…. Ik kan me zo voorstellen dat het geen pretje is, 2 keer een tussenstop op zo’n relatief korte vlucht…

Aangekomen op Banjul Airport Gambia is het subtropische klimaat direct merkbaar, misschien ken je het wel van Dierenpark Emmen of Burgers Zoo. Vochtig warm, eerst even wennen maar eigenlijk is het erg goed te doen. Gelukkig komen onze koffers vrijsnel van de band en kunnen we de douane door naar de bus. Zoals we al vaker hebben gezien willen ook hier vele mensen je even helpen naar de bus te lopen (100m) en voor 2 euro je koffer in de bus leggen….

Vanuit de bus zien we al de eerste bijzondere vogels, van hele kleine zwarte vogeltjes die zichzelf voor het eerst in een autospiegel lijken te zien tot grote zwarte gieren cirkelend in de lucht. Onderweg naar het hotel valt het op dat alles erg groen is maar tegelijkertijd niet echt volgebouwd, en wat er gebouwd is is niet af…In vergelijking met Zuid Afrika wel veel oude auto’s en alleen een hoofdweg die geasfalteerd is, verder veel rode “dirt-road”

Het inchecken in het hotel verloopt ook soepel, en dan naar de hotelkamer, onze kamer is best netjes maar zelf hadden we wel iets meer verwacht, wat wel geheel aan de verwachtingen voldoet (en ze misschien wel een beetje overtreft) is de mooie hotel tuin, aapjes vrolijk gekleurde vogels en een schitterend zwembad en strand.

Na wat kleine boodschapjes en een hapje eten strijken we neer op het strand waar we vervolgens voorzien worden van koud drinken en er ineens een reggae groepje staat op te treden, erg leuk en gezellig!

Voor deze eerste dag hebben wij alweer genoeg indrukken op gedaan om een heerlijke nacht te slapen…

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.