Dag 13

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Gambia

Vandaag hebben we weer een trip gepland staan. Ablie haalt ons keurig op tijd op en we gaan naar het reptielenpark. Het park is niet groot maar ze hebben wel alle inheemse reptielen. Een aantal slangen mogen we gewoon vast houden of ff aaien, leuk om ff meegemaakt te hebben!

Na het park gaan we naar het zuidelijkste puntje van Gambia. Heerlijk rustig plekje aan zee, kleine krabbetjes en wat vogels maar verder niets. In de verste kunnen we Senegal zien liggen. Leuk om er eens geweest te zijn!

Wanneer we terug zijn gaan we bij Bidi’s lunchen, ff broodje kroket en bitterballen, toch grappig zo’n Nederlandse tent. Een kort gesprekje met de eigenaar leert ons dat ze bijvoorbeeld al een half jaar op frikadellen wachten..bevoorraden en personeel schijnen de moeilijkste dingen te zijn hierzo! De helft van de voorraad komt niet en het personeel is verschrikkelijk lui en luistert voor geen meter!

Vanuit Bini’s gaan we via de handcraft market ff op souvenir jacht, helaas is elk kraampje nagenoeg hetzelfde en vinden we ook niets. IN de shop bij het hotel halen we nog wat leuke souvenirs en we gaan direct door naar het strand.

Heerlijk een strandwandelingen gemaakt naar een aantal vrouwen die in het water kokkels stonden te vangen/rapen. Het vangen deden ze met kapotte wasmanden en jerrycans….toch hadden ze al grote pakken vol. Het schijnt dat ze de kokkels opeten en de schelpen zelf weer gebruiken voor wat anders!

Terug van het strand ga ik nog even met de tuin opzichter een rondje vogels kijken. De tuin van het hotel staat bekend om een groot aantal vogelsoorten. Ik had al best wat gezien en leuke foto’s gemaakt maar deze man liet verschrikkelijk veel nieuwe foto’s zien dit ik nog niet ontdekt had! Van Uil tot specht en ijsvogel!

Na het rondje tuin heerlijk dineren bij Love2 en daarna richting de kamer en onze laatste 2 dagen!

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.