Dag 3 strand en onweer

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Gambia

Van te voren hadden we al een lekkere stranddag gepland, na het ontbijt direct naar het strand om af en toe heerlijk te kunnen afkoelen in het water. Vandaag gaat het alleen net iets anders, Bas maakt een klein ommetje over het strand en inmiddels hangen er al wat dikke wolken boven het binnenland van Gambia. Af en toe spetterde het a een klein beetje, maar nu ook 1 flits en een verschrikkelijk harde knal!

Onweer, net zoals in Nederland betekend dit vaak dat er een lekker buitje aankomt. We besluiten dus maar om op tijd richting onze kamer te gaan. Dit blijkt inderdaad een goede keuze te zijn want wanneer we op ons balkon aankomen begint het verschrikkelijk te gieten! En niet even een klein beetje of een kort buitje, nee een bui van een dik halfuur. Nu was in een keer duidelijk waarom er in de tuin rondom de hotel kamers slootjes en bruggetjes zijn gegraven….helemaal vol!!

Alle vogels zijn ineens weg en zodra het droog is zie je ineens mooi gekleurde slakken en grote lizzardss voorbij lopen! Om half 7 zorgen we ervoor dat we bij de receptie zijn, Willem, de geweldige reisleider komt namelijk langs en wij willen alvast een trip boeken. De communicatieve vaardigheden van Willem laten een beetje te wensen over en na een paar keer ja en nee omen we erop uit dat de terugvlucht zonder tussenstops is en dat we Donderdag met een boot de bush ingaan. Toch onvoorstelbaar dat zo’n man zo’n baan heeft, totaal niet vriendelijk, attent, geïnteresseerd maar ingehouden en moeilijke vragen omzeilend….maar goed laten we hopen dat we hem niet nodig hebben deze vakantie 🙂

Voor het eten gaan we even een tripje maken naar de zogenaamde kololi of senegambia strip, een straat met allemaal restaurantjes, taxi’s en geldwissel kantoortjes. Uiteindelijk komen we uit bij Love 2 een net iets luxer restaurant waar we heerlijk hebben gegeten!

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.