Dag 4

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Gambia

Na weer een lekkere nacht weer heerlijk ontbeten, vanochtend is het direct al lekker warm!

Na het eten gaan we weer lekker naar het strand, wat een heerlijk weer!! Aangezien we vanmiddag even naar het Monkey Park willen besluiten we er eens een strandwandeling aan te wagen om te kijken hoe ver het lopen is. Het valt ons al op dat we steeds minder last hebben van de verkopers, eindelijk! Over het strand lopend verzamelen we wat schelpen en wanneer we weer voorbij een klein hotelletje lopen worden we aangesproken door een verkoper. Nu blijkt dat dit soms ook voordelen heeft, hij laat ons namelijk even het monkey park zien, deze waren we anders compleet voorbij gelopen. De verkoper, Flexi verkoopt Orange juice en we spreken af dat we later in de middag even langs komen om naar het park te gaan. Wanneer we welopen krijgen we nog een grote schelp vol met kleine mee! Het zijn toch best aardige mensen hier!

Na even lekker bakken en af en toe zwemmen gaan we dan naar het Monkey Park, Flexi wil nog graag een gids meesturen het park ik maar hier bedanken we vriendelijk voor. De entree voor het park is nog geen euro per persoon en we kunnen zelf een gids kiezen wanneer we binnen zijn.

In het park hebben ze 2 verschillende soorten apen, veel verschillende planten en bomen. De gids laat ons echt van alles zien, termieten dingen/heuvels in de boom, een omgevallen boabob tree welke vanaf de grond gewoon weer verder groeit en een hele zwerm vogels welke reageren als je in je handen klapt!

Het blijkt achteraf erg verstandig om een gids mee te nemen, je raakt de weg in het park namelijk makkelijk kwijt en het is niet echt een hele duidelijke bewegwijzering door het hele (dichtbegroeide) park.

Bij de uitgang geven we de gids nog een tip voor zijn hulp en gaan we ff op souvenir jacht. Vorig jaa hebben we al een aantal grote doeken(schilderijen) gekocht en hier zit een schilder die ze zelf maakt. We kunnen zelf uitkiezen welke we in welk formaat willen hebben uit een voorbeelden boekje! Aangezien we dit nog niet eerder hebben gezien kiezen we er 3 uit, maken een mooie prijs en overleggen met de schilder dat we ze Vrijdag komen ophalen. We krijgen dus echt versie schilderijen!:-)

De terugweg over het strand is een lekkere wandeling, ‘s avonds doen we nog een wandeling en een hapje eten aan de strip om vervolgens bij de bar nog wat te drinken. Ondertussen hebben we gemerkt dat de airco om onze kamer niet altijd helemaal goed is, soms komen er druppels of wat ijs uit. Voordat we gingen eten hebben we dit even gemeld en wanneer we terugkomen wordt aangegeven dat ze het niet direct kunnen maken maar dat we wel even naar een andere kamer kunnen. Dit laatste hebben we eigenlijk geen zin in, en aangekomen in de kamer kunnen we zelf de airco even gefixed zodat we in ieder geval een koele nacht hebben!

we hebben inmiddels wat foto’s geupload, zie het kopje Foto’s!

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.