Italië deel 3

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Italie

Zondag ochtend ronden we de plannen voor de dag af, vandaag gaan we richting het natuurgebied “Parco Naturale della Maremma”. Voor het eerst zou de temperatuur onder de 25 graden zijn en kans op een bui. Het park heeft een aantal wandelroutes langs de kust en door de bossen dus wandelschoenen aan en paraplu mee voor de zekerheid. Onderweg hebben we voor het eerst de ruitenwisser aan voor de regen en niet om de insecten van het raam te wis-wassen. Wanneer we aankomen is het gelukkig droog, met een bus worden we verder het park ingebracht en maken we een mooie wandeling langs de kust met een uitgestorven strand, langs koeien met hele grote horens en helemaal berg op richting een van de oude uitkijktorens die er hier staan. Schitterende uitzichten en lekker even lopen. Op de terugweg schrikken we nog van wilde zwijnen in de bossies, tja die heb je (nog) niet in Ruinen. Wanneer de bus ons weer teruggebracht heeft naar het bezoekerscentrum hebben we wel haast honger (euh trek natuurlijk) in het dorpje Alberese zelf is geen restaurantje dus besluiten we naar Grosseto te rijden.

Aangekomen in Grosseto lijkt het allemaal erg rustig, volgens het ANWB Extra Toscane gidsje; “Grosseto is niet echt een opwindende stad. In de slaperige provinciehoofdstad is wel een aantal mooie pleinen en straten, maar de eenzame en weidse omgeving is interessanter dn de stad zelf”. Echter zodra we op het Piazza Dante zijn aangekomen horen we trom geroffel en zien we mensen in klederdracht met pijl en boog rondlopen. Ff wachten dus maar. Ineens komen er dan vlaggendragers en trommelaars aangelopen, gevolgd door nog meer vlaggendragers (en gooiers) en hun gevolg bestaande uit mannen en vrouwen in klederdracht. Ze marcheren het plein (Piaza Dante) rond en gaan vervolgens de stad door.

Echt leuk om te zien en wat ons betreft niet echt een slaperige provinciehoofdstad. Wel is helaas echt alles dicht waar je normaal iets te eten kunt krijgen…

We stappen dus weer de auto in om richting Vada te gaan. Vlak voor Vada in het dorpje Cecina stoppen we toch nog even om te kijken naar een eettentje, hier zijn wel alle winkels open alleen de restaurantjes zijn gesloten…gelukkig vinden we nog een fastfood ding pff toch nog eten….

Het weer viel gelukkig erg mee, onderweg in de auto buien maar verder droog en toch korte broeken weer. Voor de maandag is het weerbericht ietsje beter, minder buien en de temperatuur weer iets omhoog. Net geen weer om bij het zwembad te liggen. We stappen voor de verandering maar eens in de auto en rijden naar de dierentuin van Pistoia (tussen Pisa en Florence). Onderweg echt een dikke vette mega bui….het water blijft hier dan ook direct op de weg staan maar gelukkig rijdt iedereen een stukje rustiger en Pi brengt ons veilig bij de dierentuin.

De Italiaanse mevrouw keek wel wat raar op toen wij in korte broek met paraplu voor de ingang stonden met een heel blij gezicht…tja je moet het beste er maar van maken toch?! Na 20 minuten is het droog en loopt de temperatuur weer op. Door de dikke bui van eerder is het lekker rustig in de dierentuin. De dierentuin is wel zo groot dat je ondertussen nog even wat moeten eten dus op zoek naar het restaurantje. Gelukkig is deze vandaag wel open, bij binnenkomst is het even lachen hahaha echt zo’n ouderwets restaurantje wat je wel eens ziet in de 2e wereld oorlog films, van die foute ouderwetse dansmuziek en het eigenaars gezin zit met z’n allen aan een tafel te eten. Geweldig fout dit echt ouderwets Italiaans lijkt het). De maaltijd is heerlijk, lekkere lasagne en een soort van varkens lapjes. Het restaurant is verder echt oud, wanneer je de kraan gebruikt bij het toilet spuit het water alle kanten op. Na het betalen worden we door iedereen uitgezwaaid! Goh wat vriendelijk, of zouden ze blij zijn van ons af te zijn haha enfin weer een leuke ervaring.

Nadat we zelf hebben gegeten voeren we de giraffes en olifanten nog even en na alles gezien te hebben stappen we weer in de auto terug naar Vada. Nou ja we kijken nog even in de ANWB Extra gids Toscane. Lucca, een oude maar rijke stad ligt op de route en wordt afgeprijsd als een leuk stadje. Aangezien ons credo is “Als we er toch zijn” rijden we eerst naar Lucca. Ditmaal klopt de uitleg precies echt een super leuke plek, een stadscentrum van nog geen vierkante km met gezellige pleintjes en echt Italiaanse steegjes en restaurantjes! Aangezien het alweer etenstijd is doen we gezellig in Pizza op het terras om vervolgens weer richting Vada te rijden.

Dan is het alweer dinsdag tss de tijd vliegt, vandaag zou het weer iets beter zijn dan gisteren. Zoals we eigenlijk elke dag doen ontbijten we weer lekker buiten (ook lunch en diner kan gewoon buiten…heerlijk!) en daarna doen we de wandelschoenen maar eens aan om richting Vada centrum te lopen en vervolgens een lekkere strandwandeling te maken. Op een paar druppeltjes na is het weer lekker (korte broeken)weer. De middag besteden we lekker languit boekjes lezen… bah vakantie

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.