Italië deel 4

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Italie

De woensdagochtend beginnen we wederom met lekker buiten ontbijten, tot onze verbazing is het vandaag weer schitterend weer. We doen nog even wat boodschapjes en dan lekker naar het zwembad! In de middag feliciteren we opa nog even met zijn 84e verjaardag en beginnen we langzamerhand de koffers weer in te pakken.

Donderdagochtend kunnen de koffers weer in de auto, nemen we afscheid van Vada en kunnen we richting Milaan. Voordat we het weten zitten we weer op de autostrade en met af en toe wat wegwerkzaamheden en drukke stukken komen we iets na 13:00 aan in Milaan. Hier hebben we gekozen voor een hotel dichtbij de metro, dichtbij de snelweg en met privé parkeerplaats. Wanneer we aankomen blijken deze punten allemaal te kloppen, en vooral dat parkeren is echt nodig, in de omgeving is namelijk nergens meer te parkeren (zo druk). Wanneer we voor de slagboom staan en op het knopje drukken gaat deze alleen niet open….handig.. dus auto maar snel even op het gras plempen en naar binnen toe. Bij de receptie komen we alleen 2 Chinese schoonmaaksters tegen welke geen Engels kunnen en volgens ons ook slecht Italiaans. Het komt er op neer dat de chef aan het lunchen is. Mooi voor hem natuurlijk maar daar hebben wij eigenlijk geen boodschap aan, we willen namelijk auto parkeren, koffers op de kamer zetten en Milaan in! Gelukkig heeft de chef toch nog wat tijd voor ons en in beroerd Engels en met hand gebaren komen we eruit, wij zijn gasten, hebben gereserveerd en ohw ja we willen ook graag het parkeerterrein op.

Uiteindelijk komt het goed, de auto staat op de parking en de koffers in de kamer, het hotel is eigenlijk een beetje een ral (oud/aftands) ding op het eerste gezicht maar wel schoon en van alle gemakken voorzien. Gelukkig zit de metro echt op 500m lopen dus met de benenwagen die kant op en een dagtickets gehaald en we kunnen naar het Piazza del Duomo. De metro gaat lekker vlot en al snel stappen we uit midden voor de Dom (Duomo Sante Maria Nascente). Wat een geweldig groot imposant ding!

Vanuit hier besluiten we verder de stad wat door te lopen, zelfs met lange broek en lange mouwen is het best frisjes en heel anders dan Toscane of bijvoorbeeld Rome/Pisa. Milaan is echt een stuk grijzer en grauwer. Door de stad heen zien we de vele luxe mode zaken en we lopen nog even naar het Castello Sforzesco en het Parco Sempione. Inmiddels is het alweer bijna etenstijd en we schuiven aan bij een verward terras met een typisch Italiaanse gastheer, zingen, roepen, knipogen en handkussen naar de vrouwen. Na een heerlijke pizza lopen we nog langs een paar winkeltjes om vervolgens weer terug te gaan met de metro naar het hotel.

Gelukkig hebben we wel een goed bed en de douche is eigenlijk ook gewoon goed zodat we ’s ochtends wel lekker fris om 7:00 klaar staan voor het ontbijt. Het ontbijt is niet heel bijzonder maar we stappen wel lekker met ontbijt in de maag in de auto. Doordat we zo dichtbij de snelweg zitten rijden we binnen 5 min weer op de autostrade richting Zwitserland, de terugweg is begonnen. Van Italië naar Zwitserland gaat zonder problemen en ook Zwitserland is zo voorbij (wat een boel veel tunnels trouwens) in Duitsland doen we even een stop om te eten en tanken en dan begint eigenlijk het gedoe onderweg. In de buurt van Darmstadt (van die fax uit….) net voor Frankfurt am Main hebben we file. Af en toe een klein stukje vooruit en weer stilstaan, op de radio horen we dat er een ongeluk is geweest en er 6 km file staat en een weghelft afgesloten is. Wanneer we weer verder kunnen staat er alleen nog een politieauto op de rijbaan en wat rotzooi van een wrak. Gelukkig weer even door rijden. Om de een of andere duistere reden besluit de TomTom ons rond 17:00 dwars door Keulen te laten rijden…niet echt handig in de spits en helemaal niet als hij ook nog zegt rechtdoor en eigenlijk links aanhouden bedoelt. Nou ja gelukkig weer op de snelweg, maar dan de volgende file bij Düsseldorf. Nog langer en meer stilstaan dan de eerste. Uiteindelijk besluiten we maar de afrit te nemen en na veel landweggetjes en snelweg op/af zitten we dan eindelijk op de 31 richting Emmen. Zodra we een wegrestaurant tegenkomen besluiten we even een soepje te doen om weer verder te rijden en rond half 10 komen we dan eindelijk aan in Ruinen. Ondanks dat we het laatste stuk flink konden doorrijden toch nog 2 uur vertraging gehad door files. Maar we zijn weer veilig thuis, zonder gekke dingen en na een heerlijke vakantie. De auto heeft goed zijn best gedaan 4.340 km gereden en gemiddeld 5,0l diesel op de 100 km, best netjes wat ons betreft. Italië was voor ons echt een super land en houden we zeker in gedachten voor een volgende vakantie! Arrivederci!

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.