Allerlaatste dag

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Panama & Costa Rica

Vandaag is het dan echt de laatste dag, doordat we gisteren een tweedaagse ticket hebben gekocht voor de hop-on-hop-off bus kunnen we vandaag ook weer een mooie rondrit maken. Gisteren hebben we de Panama Canal route gedaan en vandaag gaan we de andere route doen de Panama la Vieja route. We gaan eerst met de taxi naar het opstap punt bij het Multicento winkelcentrum en stappen dan in de bus. Deze route gaat naar de andere kan van Panama Stad, we stappen uit bij Panama Viejo, dit zijn de ruïnes van Panama Stad.

We nemen een kijkje bij het museum en wandelen langs de ruïnes. Best een raar gezicht et op de achtergrond de grote flats! Wanneer we alles gezien hebben pakken we de bus voor de rest van de rondrit. Als we weer bij het winkelcentrum zijn stappen we uit voor wat eten om daarna verder te gaan naar het oude centrum van Panama Stad, Casco Antiguo.

Deze buurt is zeker een bezoekje waard, leuke pleintjes, oude gebouwen en terrassen. Ook heb je echt een schitterend uitzicht op de skyline van Panama Stad. Er loopt wel veel beveiliging en politie rond doordat er ook ministeries zitten. Een van de grote gebouwen lijkt open voor bezichtigen, wanneer we vragen of we even mogen kijken worden we doorgestuurd naar de hoofdingang. Tot onze verbazing mogen we inderdaad gewoon doorlopen, eenmaal binnen is het echt schitterend. We lopen wat rond en besluiten wat verder rond te gaan kijken, kennelijk was dat niet de bedoeling een bewaker vroeg ons vriendelijk, doch dringend op de midden plaats te blijven. Gelukkig hadden we net wat foto’s gemaakt van een deel van de gang en een soort van vergaderkamer met mooie schilderijen en luxe stoelen!

Casco Antuguo is echt een aanrader, wij hebben er een flinke poos rondgewandeld. Ondertussen begon de lucht wel wat te betrekken en hebben we maar besloten terug te gaan naar het hotel. Via Facebook zien we dat het in Nederland flink onweert en regent en ook bij ons begint het in eens wat te regenen en te rommelen. Omdat we nog even hebben duiken we nog even het zwembad in om daarna lekker te douchen en de laatste dingetjes in te pakken. Om half 6 worden we dan opgehaald om richting de luchthaven te gaan. Het is erg druk in de stad maar binnen het uur zijn we op de luchthaven. De bagage kunnen we lekker snel inleveren en ook de paspoort controle gaat lekker vlot! Het wachten kan beginnen! Een uur voordat de vlucht vertrekt zou het boarden al gaan beginnen. Om de een of andere reden wilden ze in de rij nog 2 keer je paspoort en ticket controleren, alle handbagage nog een keer controleren en fouilleren. Daarna stonden we allemaal in 1 groot vak en toen bedachten ze zich dat het misschien handig was als mensen op basis van zit plek naar binnen gaan ipv alles in 1 keer. Enig probleem is dat er niet zoveel ruimte was en dat iedereen al in 1 hok staat… en om het makkelijk te maken deden ze de nummer zoals rijen 42-35 waardoor niemand er meer iets van snapte.

Als we dan eindelijk allemaal in het vliegtuig zitten kunnen we beginnen met de lange zit, de vlucht duur 9:30 uur wat gelukkig wel ietsje korter is dan verwacht. Het slapen gaat ons niet heel goed af, te moe om film te kijken maar toch niet in slaap kunnen vallen grrr erg irritant. Rond half 3 landen we dan in Frankrijk op Charles De Gaulle om daar 4 uurtjes te wachten tot de vlucht naar Düsseldorf vertrekt. In eerste instantie zouden we maar een uur en een kwartier hoeven wachten maar die originele vlucht werd er vlak voor onze vakantie tussenuit gehaald. We krijgen inmiddels al wat een rammelende maag en gaan op zoek naar wat eten. Op de heenvlucht zaten we op een andere terminal waar je eigenlijk ook niet normaal kon eten en dat is op deze terminal niet veel anders. Uiteindelijk vinden we dan een eettent, we halen twee zakjes chips, 1 quiche broodje, een magnetron hotdog (zelf opwarmen) en een thee, hoppa 22 euro’s best prijzig voor een self service restaurantje. De 4 uur gaan niet heel snel voorbij maar met een beetje rondwandelen kom je de tijd ook wel weer door. De vlucht naar Düsseldorf is maar 50 minuten en stelt niet zoveel meer voor. De bagage hebben we gelukkig lekker vlot en ook worden we op tijd opgehaald om naar de auto te gaan. Bij het betalen van de parkeer garage doet de SNS bankpas weer vreemd. De hele vakantie hadden we hier al last van, gelukkig konden we ook met een andere betalen en konden we richting huis. Rond kwart over 11 ’s avonds komen we dan weer thuis aan en is het helemaal gedaan met de vakantie..bah hahaha ook dit jaar hebben we weer een schitterende vakantie gehad en hebben we met volle teugen kunnen genieten!! Bedankt voor jullie reacties allemaal!

Groetjes,
Bas en Pippelien

Comments

comments

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.