Boquete

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Panama & Costa Rica

Gisteravond hebben we nog even hele flinke bui gehad, we hadden net buiten alles opgeruimd, het begon al wat te spetteren, en in een keer knalt het met enorme bakken uit de lucht. We hebben al wel wat regen gehad maar zo’n bui als deze hadden we hier nog niet meegemaakt. De buien in Gambia leken er wel een beetje op wat volume betreft.

Doordat we gisteren alles al bijna reis klaar gemaakt hebben hoeven we alleen nog maar te ontbijten, douchen en tandenpoetsen voordat we weer op pad kunnen. Eigenlijk zijn we zo snel dat we besluiten nog even richting de bank te lopen, gisteren deden de geldautomaten het niet (zijn er 2 op het eiland) maar ook vandaag komt er geen geld uit. Voor ons op zich geen probleem maar het is wel fijn om altijd wat reserve bij je te hebben. Voor anderen zal dit een wat groter probleem zijn aangezien lang niet alle winkels, restaurants en hotels hier creditcards accepteren.

De taxi boot voor de shuttle vertrek om 11:00, rond 10:15 nemen we afscheid van Felicitas (eigenaresse van The Palmyre) en gaan we richting de boten. Onderweg treffen we geen lege taxi dus lopen we het stuk maar even, vandaag is het echt vies warm en nog wat bewolkt. Als we in de rij staan bij de taxi boot begint het dan ook weer wat te regenen. Gelukkig hebben we een reservering gedaan, want door de vakanties zitten bijna alle boten naar Almirante vol. Link en rechts proberen mensen nog een boot te regelen maar ook de andere boot bedrijfjes lijken vol te zitten en bellen rond om extra boten te krijgen. De boot van ons zou vertrekken om 11:00 maar natuurlijk vertrekt deze te laat zodat we rond half 12 in de boot stappen richting Almirante. Hier wacht de bus op ons en als de koffers zijn ingeladen kunnen we 3 uur zitten richting Boquete.

De rit is voor een deel de retour rit die we hebben gehad vanuit David naar Almirantie en is best mooi, onderweg rijden we door de wolken, zien we een stuwmeer, bananenplantages en mooie bergen in de verte. Ook wordt het nog even link wanneer een tegenliggerige taxi de bocht komt omzeilen met rokende voorbanden op onze weghelft….gelukkig kan de bus uitwijken naar rechts en gaat het allemaal net goed, maar wat een idioot. Onderweg stoppen we nog voor een plaspauze en rond kwart voor 4 komen we aan in Boquete. Boquete ziet eruit als een leuk gezellig dorpje, plein met koepel in het centrum en wat restaurantjes en hotels er omheen. In de booking.com app konden we het adres van Downtown Suites niet vinden (wat hier niet gek is want dat heeft bijna niemand) maar zo snel ook geen omschrijving hoe je er moet komen. We pakken een taxi, de chauffeur doet natuurlijk voorkomen alsof hij precies weer waar hij moet zijn maar al snel blijkt dat niet het geval. Het hotel is inderdaad behoorlijk nieuw en Boquete niet zo groot dus rijden we maar wat rond. Gelukkig door toch proberen te navigeren naar het hotel vanuit de booking.com app achterhalen we de gps coördinaten welke we weer kunnen invullen in de navigatie en hoppa, we waren er net langs gereden!

Het hotel/appartement is inderdaad bijna nieuw, het bord is nog niet klaar met de naam erop vandaar dat het wat moeilijk te vinden was. Als we even navragen waarom de naam niet duidelijk aangegeven staat geeft de eigenaar aan dat het bord volgens de burgemeester iets te dicht op de weg staat en daarom niet afgemaakt mag worden. Onze kamer is echt mega groot, aparte keuken met TV hoek, nette badkamer en een grote slaapkamer! Hier redden wij ons wel 2 nachten!

Eerder deze reis hebben we getwijfeld of we wel naar Boquete moesten gaan aangezien de vermissing van de twee Nederlands vrouwen nog niet is opgelost. We hebben naar ons reisschema gekeken, andere mogelijkheden bekeken en het nieuws in de gaten gehouden. Een aanpassing in het schema was eigenlijk geen optie ook omdat dit de laatste plek is voordat we naar Panama Stad gaan. In het nieuws werd duidelijk dat er niet meer met volle kracht gezocht wordt omdat ze eigenlijk niet meer in de regio zouden kunnen zijn. Tegelijkertijd is er hier nog wel steeds aandacht voor, Boquete stond al bekend als veilige plaats en wij denken dat dat nu niet anders is. Wel hebben we er bewust voor gekozen om geen wandeltocht (hike) te doen maar een tour naar een koffieplantage samen met nog een stel en een gids. We zullen natuurlijk voorzichtig aan doen en geen gekke dingen uithalen (want dat doen we toch nooit :-))

Na het eten bij Big Daddy’s lopen we nog een stukje door Boquete als we een stukje verderop muziek horen. Er is een soort bloemen gala aan de gang. Boquete staat naast de koffie bekend om bloemen. We nemen even een kijkje en het is een soort van dorpsfeest, erg gezellig allemaal optredens, een panfluitspelert en super veel bloemen. Na dit gezellige extraatje gaan we terug naar ons appartement, ff lekker op de bank liggen naar de Spaanse Jurrasic Park kijken! Buenos tardes!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.