Panama Kanaal

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Panama & Costa Rica

Wat is het toch fijn om in een hotel te zijn, de zoektocht naar het ontbijt is eenvoudig, pak de lift, schep op en ga eten! Het is altijd fijn als je de laatste dagen van de vakantie zo min mogelijk dingen hoeft te regelen. Vandaar dat we meestal een iets luxer hotel met ontbijt kiezen voor de laatste dagen. Vandaag gaan we de stad in en als eerste gaan we richting het Panama Kanaal, we hebben ervoor gekozen om een 2 daagse ticket voor de hop-on-hop-off bus te doen aangezien deze ons bij alle punten brengt die we graag willen zien.

De rondrit door de stad is al erg mooi, uitzicht op de skyline en we komen allerlei standbeelden tegen en natuurlijk de oude schoolbussen welke door de straten bulderen. De oude schoolbussen zijn hier niet geel maar compleet “gepimpt” in de meest aparte kleur combinaties. Daarnaast hebben ze een super luide toeter en meestal twee enorm grote uitlaatpijpen achterop gemonteerd waaruit wat rook en een behoorlijk kabaal komt. De hop-on-hop-off bussen zijn er nog niet erg lang, de chauffeur moet af en toe nog duidelijk leren goed te rijden met mensen in de bus en vergeet tijdig te stoppen (bij het Panama Kanaal moeten we ineens een eind achteruit terug omdat hij te ver is door gereden). Aangekomen bij het kanaal vertrekt er net een schip uit de sluizen. We gaan eerst het bezoekerscentrum door, hier krijgen we een idee hoeveel tijd, moeite, geld en levens het gekost heeft om alles te bouwen. Erg indrukwekkend allemaal. Wanneer we op het deck komen om naar de sluis te kijken zien we helaas nog geen nieuwe boten aankomen. Wel zien we de grote sluisdeuren en de treintjes die de schepen in het gareel moeten houden door de sluis heen. We kijken een poosje rond, maken wat foto’s en besluiten naar beneden te gaan voor de film. Overal wordt het aangegeven dat ze een geweldige 3D presentatie hebben over hoe de sluizen werken en over de werkzaamheden voor de nieuwe sluizen.

Als de presentatie film begint blijft het 3D gedeelte niet goed te werken, alles wordt opnieuw opgestart en hij doet het! Helaas is het niet zo geweldig als verwacht, weinig uitleg en niet echt mooie/nuttige 3D effecten, 10 minuten later is het al afgelopen en staan we weer buiten. Helaas duurt het nog even voordat de volgende boot er aan komt. We besluiten hier toch op te gaan wachten en na ongeveer 1,5 uur komen er twee joekels van boten (en twee zeilbootjes) uit de andere richting. Het gaat niet heel snel maar als ze eenmaal in de sluis liggen zakt het water super snel en kunnen ze verder naar de volgende sluisdeur. Het was het wachten zeker waard! Het was steeds redelijk rustig maar ineens is het behoorlijk druk geworden! Nu we dit gezien hebben gaan we weer naar de bus voor de rest van de rondrit.

De rondrit gaat verder richting de voet van Panama Stad, van hieruit heb je een super uitzicht op de skyline van de stad en zie je alle boten liggen die wachten totdat ze aan de beurt zijn om door het kanaal te varen. Ook maken we nog even een stop in een oud stadsgedeelte, morgen gaan we hier nog even naar terug om een wandeling te maken, voor nu hebben we eigenlijk niet genoeg tijd. De bus gaat weer verder en we stappen uit bij een groot winkelcentrum in de stad. Tijd voor slenteren en even lekker wat eten. We halen nog even een ijsco en pakken dan de taxi voor het laatste stukje terug naar het hotel.

In het hotel regelen we alvast de shuttle voor het vliegveld van morgenavond. Morgen gaan we nog een wandeling doen in het oude stadsgedeelte en gaan we de andere rondrit doen richting oa de Ruïnes. Daarna hebben we nog tijd om ons te verfrissen onze hotelkamer en gaan we om 17:30 met de shuttle naar de luchthaven om daar om 20:55 te vertrekken richting Europa!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.