Panama Stad

Written by Bas en Pippelien on. Posted in Panama & Costa Rica

Afgelopen nacht hebben we allebei wat rommelig geslapen maar helaas hebben we vandaag geen tijd om even rustig bij te komen. Het is snel even douchen, wat eten en dan onderweg naar de bushalte. Bij de bushalte zijn we mooi op tijd, de vorige bus is kennelijk te laat waardoor we hier nog kunnen instappen. Hier rijden nog van die mooie gele schoolbussen met bankjes voor 2 en 3 personen en onderweg hard de muziek aan! De eerste rit gaat naar David en duurt normaal gesproken 45 minuten maar zoals zoveel dingen hier duurt het net iets langer en met een uurtje zijn we in David. In David hebben we nog een dik halfuur om de bus naar Panama Stad te pakken.

De bus hebben we snel gevonden en de bagage is ook zo aan boord alleen dan blijkt dat je voor deze bus wel een kaartje van tevoren moet halen…oh ohw. Bij alle andere bussen betaal je pas bij uitstappen of komen ze net iets eerder langs. Snel het ticket verkoop ding zoeken, kaartjes gehaald en weer terug (Pi stond ondertussen op de bagage en de bus te letten). We kunnen gelukkig nog mee maar als we eenmaal zitten valt het op dat er echt geen plek meer is! Pfff goed geregeld dus! Anders hadden we een uurtje moeten wachten, en met zo’n flinke busreis voor de kiezen zit je daar niet echt op te wachten.

Na de kleine busjes, de shuttles, taxi’s en schoolbussen zitten we nu in een nette touringcar! Best ruim, goed stoelen en ook nog eens film ondertussen. De eerste film is super grappig en ondanks het Spaans erg goed te begrijpen. De tijd gaat redelijk vlot, beide doen we gelukkig de ogen nog even dicht voor een zwart-wit film en voordat we het weten zijn we bij de pauze locatie. Tijd voor toilet bezoek en eten! Het tweede deel van de reis verloopt ook goed, natuurlijk is het laatste uurtje even doorbijten maar dat wordt een stuk beter wanneer je Panama Stad in zicht krijgt en het Panama Kanaal oversteekt. Allemamagies wat liggen daar een grote boten te wachten!

We stoppen bij het grote busstation, hier is het even wachten tot we de bagage hebben en dan op naar de taxi. De taxi chauffeur denkt te weten waar hij naar toe moet dus gooien we de bagage achterin. Het eerste deel verder de stad in lijkt een beetje op Bangkok, iets minder druk maar wel chaotisch, toeteren en overal kleine oversteek eilandjes. De taxi chauffeur lijkt inmiddels iets minder zeker over de locatie van het hotel maar middels de booking.com app en onze eigen navigatie komen we er natuurlijk weer uit. Ons hotel Bahia Suites is net grotendeels gerenoveerd, we hebben dus een kamer als nieuw! We zetten onze bagage op de kamer en zoeken eerst onze zwemkleding, na al dat gereis is het tijd voor en verfrissende duik in het zwembad. Vanuit het zwembad hebben we echt een mooi uitzicht over Panama Stad, links de grote wolkenkrabbers en rechts in de verte liggen de schepen te wachten op hun beurt om door het kanaal te varen! Mieters mooi plekkie! Vanavond eten we ook gewoon bij het hotel, het wordt namelijk afgeraden om hier ’s avonds op pad te gaan. Morgen willen we naar het Panama Kanaal gaan om eens te kijken hoe dat er van dichtbij uitziet!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.