17 Kolob Canyon en Homestead State Park

Written by Bas en Pippelien on. Posted in USA 2015

Vandaag gaan we eerst naar het bezoekers centrum van Cedar City, op internet lazen we dat een van de toegangswegen van Ceder Breaks nog gesloten is tot half mei. Wanneer we hier naar toe zouden willen rijden zijn we zeker 1,5 uur onderweg, wat ons betreft iets te gek dus gaan we maar eens kijken wat de alternatieven zijn. Kolob Canyon, het noordelijke deel van Zion Canyon is een heel stuk dichterbij, een goede optie dus. Daarnaast zi er in Cedar City het Homestead State Park, een museum met allemaal dingen van de staat Utah en dan met name de omgeving van het stadje.

We zetten koers naar Kolob Canyon, aangezien dit een National Park is kunnen we et onze Annual pass gratis naar binnen. Ditmaal is er geen “tol-huisje” maar moeten we het pasje bij het bezoekerscentrum laten zien. Bij de controle blijkt dat we nog geen handtekening op het pasje hebben staan euh euh euh ja (grrr dit is al de zoveelste keer dat we hem laten zien en nu gaan ze er over zeuren…) gelukkig mag Pi haar handtekening er opzetten en icm haar identificatie mogen we er in. Wat park betreft stelt het hier niet heel veel voor, wat opvalt is dat het een stuk groener is dan wat we tot op heden gezien hebben.

We rijden naar het uiteinde van de route en maken daar een wandeling, het zonnetje komt er al lekker bij en links en rechts zie je de salamander dingen/beesten al lekker van het zonnetje genieten. De wandeling is hartstikke mooi maar de maag begint al wat te rammelen, op naar het stadje. Uit eten in Amerika is wat aparts, de echte restaurants zijn vaak erg duur dus draait het toch vaak op een soort van fast-food uit, ditmaal belanden we bij de Panda, hier kun je lekker chinees eten! Jammie jammie en eindelijk eens geen patat! Na het eten zetten we weer koers naar de camping, vanuit hier is het Homestead State park op loop afstand.

Het museum is best groot, binnen staan allemaal oude rijtuigen en buiten een grote verzameling oude landbouw werktuigen. Helaas lijkt het alsof ze er niet heel zuinig op zijn, het hout rot steeds verder weg en bij sommige onderdelen is het maar gokken wat het was. Een bijzonder item verder op het terrein is een compleet woonhuis, dit woonhuis is jaren geleden op een vrachtauto gezet en hier naar toe gereden. Het interieur geeft een goed idee van hoe het er 100 jaar geleden uit zag.

Rode lijn door het museum zijn een soort van educatieve spelletjes, 1 daarvan is lasso werpen, Pi doet net alsof ze niet weet hoe het moet maar gooit hoppa zo even tweemaal raak, bij mij wilde het niet erg vlotten, mogelijk had ik er nu nog steeds gestaan zonder eenmaal raak te gooien. Vanuit het museum lopen we weer naar de camper toe en gaan we lekker in het zonnetje wat lezen en drinken, morgen rijden we naar Vegas. In Vegas hebben we 2 nachten geboekt met de camper en daarna hebben we nog 1 nacht in een hotel. Voor de zekerheid hebben we ons verblijf in Vegas maar vastgelegd, het kan er namelijk erg druk zijn en om dan 1,5 uur rond te rijden om een camping te vinden…euh nee liever niet.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.